Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Στα 228 τα κρούσματα στην Ελλάδα



Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 38 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον σε όλη τη χώρα τα 228 κρούσματα μέχρι στιγμής. 

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 22 είναι "ορφανά", δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό υπόβαθρο ή σχέση με επιβεβαιωμένα κρούσματα, τ περισσότερα εξ αυτών στην Αθήνα. 

Όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μέχρι στιγμής, νοσηλεύονται 57 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης, 8 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Τόνισε ακόμη ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα γνωρίσουμε αν η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά Ιταλίας. Επίσης τα μέτρα φαίνεται ότι θα αποδώσεις 2-3 εβδομάδες.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι το 51% των ασθενών είναι άνω των 65 ετών, ενώ τα παιδιά είναι πολύ λίγα και έχουν ήπια συμπτώματα, τα δε περισσότερα είναι σπίτι. Ο ιός αποδεικνύεται σταθερά ότι επηρεάζει τα μεγαλύτερα 'άτομα και γι αυτό γίνεται αυτός ο αγώνας περιορισμού.

Επίσης μέχρι σήμερα έχουν γίνει έλεγχοι σε 3400 δείγματα, ενώ συνεχίζεται η αυστηρή ιχνηλάτηση για νέα κρούσματα. μάλιστα τονίστηκε ότι όσο αντεχει το σύστημα θα το κάνουμε κι έχει αποδειχτεί ότι έχει συμβάλλει στον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου