Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η «απόβαση» της Frontex στον Έβρο πάγωσε Τούρκους και λαθρομετανάστες



Η παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο πάγωσε Τούρκους και λαθρομετανάστες γιατί είδαν ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη και δεν θα περάσει η εκμετάλλευση από το καθεστώς Ερντογάν.

Στα ελληνικά νησιά, η Frontex θα στείλει εξοπλισμό, σκάφη ή ελικόπτερα και πλοία. 


Το νέο είναι ότι κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλει μεμονωμένα με δυνάμεις για την προστασία των συνόρων και την ενίσχυση των Ελληνικών δυνάμεων.

Στα ελληνικά νησιά βρίσκονται μάλιστα ήδη δύο στελέχη από την Γερμανία, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις τεχνικές εργασίες των ελληνικών Αρχών για την ανέγερση χειμερινών καταλυμάτων και την δημιουργία παροχής νερού για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου