Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Κακοποιοί στο Αγρίνιο έβαλαν δηλητήριο στις ταΐστρες για να δολοφονήσουν σκυλάκια



Ανάστατοι είναι οι ζωόφιλοι στο Αγρίνιο με κακοποιούς παλιάνθρωπους που έριξαν δηλητήριο τύπου γεωργικού φαρμάκου σε τέσσερα  αδέσποτα κουταβάκια στην ταΐστρα του Δήμου Αγρινίου στην Καμαρούλα πίσω, όπως καταγγέλλει το Σωματείο «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου» με ανάρτησή του στο facebook.



Σύμφωνα με το Σωματείο, τα τρία κουτάβια ήταν δύο μηνών και το ένα 1,5 , ενώ με την έγκαιρη επέμβαση του Σωματείου σώθηκαν τα τρία από τα τέσσερα κουτάβια με αντίδοτο που τους χορηγήθηκε: «Το μικρούλι δεν προλάβαμε να το σώσουμε, τ” άλλα σώθηκαν με τα αντίδοτα που κάναμε δίνοντας μεγάλο αγώνα 5 άτομα μέσα στην βροχή και στην νύχτα. Και για τα 4 είχε κανονιστεί η υιοθεσία τους την επόμενη μέρα. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ταΐστρα του Δήμου Αγρινίου, είναι η δεύτερη. Εχουμε επισημάνει από τότε που τοποθετήθηκε η ταιστρα στο σημείο αυτό ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες των γύρω κτημάτων οι οποίοι με την απαράδεκτη συμπεριφοράς τους μας το έδειχναν σε κάθε ευκαιρία.

Έχουμε επανειλημμένα παρακαλέσει το Δήμο να την πάρει από το σημείο αυτό και να σταματήσει να τοποθετεί ταΐστρες σε ερημικές τοποθεσίες γιατί αφενός συμπολίτες μας αφήνουν εκεί κρυφά τα σκυλιά τους ή κουτάβια και αφετέρου μπορεί κάποιος να τα δηλητηριάσει χωρίς να γίνει αντιληπτός. Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί και δυστυχώς την πληρώνουν τα ζώα.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δεν θέλουν τα ζώα και τους παρακαλούμε να μην τους κάνουν κακό», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου στο facebook.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου