Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Αναβλήθηκε η δίκη των καταληψιών επειδή αντιεξουσιαστής επικαλέστηκε ότι έχει διάρροια



Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα των κατηγορούμενων παρά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή διότι ο ένας είχε επεισόδιο διάρροιας με ιατρική γνωμάτευση, αλλά και μία από τις δικηγόρος δεν μπορούσε να είναι παρούσα στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα και εμφανώς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πως έχει εισαχθεί το κατηγορητήριο.

Οι δικηγόροι των αστυνομικών Θανάσης Πλεύρης, Σκαμπαρδώνης και Εβίτα Βαρέλα σχετικά με την αναβολή της συζήτησης ζήτησαν να υπάρξει σωστός χαρακτηρισμός των αδικημάτων και να μετατραπούν από πλημμελήματα σε κακουργήματα.

Μάλιστα φαίνεται πως και ο εισαγγελέας υπονόησε πως υπάρχει προβληματισμός ως προς τις κατηγορίες, καθώς ανέφερε «με προβληματίζει πως με αυτόν τον χαρακτηρισμό που λέει το κατηγορητήριο ότι υπήρχε κίνδυνος ζωής, εισάγεται με αυτόν τον τρόπο. Αυτό όμως θα το δούμε στην πορεία εάν απορριφθεί το αίτημα αναβολής.

Έτσι και αλλάξει το κατηγορητήριο προς το δικαιότερο, δηλαδή και γίνει το πλημμέλημα κακούργημα εκεί να δεις πόσες διάρροιες θα πιάσουν τους κατηγορούμενους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου