Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η επιτυχημένη διπλωματία της κυβέρνησης απομονώνει την Τουρκία και ο Τζανακόπουλος ακροαριστερή τρικυμία εν κρανίω


Σε διεθνή απομόνωση οδεύει με τις πράξεις της η Τουρκία έχοντας απέναντι της στην Ελλάδα μια πάρα πολύ σοβαρή κυβέρνηση που την υπολογίζουν όλοι.

Μάλιστα εχθές στάλθηκε ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία και από την ομόφωνη στάση των ελληνικών κομμάτων κατά τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο οποίο ο αρμόδιος υπουργός  έκανε τη σχετική ενημέρωση.

Ο Νίκος Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης, δηλώνοντας πως «διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας".

Απευθυνόμενος στην ελληνική κοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία και επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Σήμερα Τετάρτη έρχεται ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου στην Αθήνα, και αύριο Πέμπτη θα έχει επίσημη συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου έκανε πολύ σκληρές ανακοινώσεις και ξεκαθάρισε τις προθέσεις και τη στάση του τόσο κατά της Τουρκίας όσο και της κυβέρνησης Σάρατζ που συνυπέγραψε τη συμφωνία.

Και εκεί που λες ότι οι Συριζαίοι για πρώτη φορά σοβαρεύτηκαν και όλα πάνε καλά, εμφανίστηκε ο Τζανακόπουλος στην βουλή αποδεικνύοντας ότι ο ακροαριστερός ζει στον δικό του μικρόκοσμο και καλύτερα να μην μιλάει καθόλου.

Ο Τζανακόπουλος προσπάθησε ανεύθυνα και Συριζαίικα να συνδέσει τα επεισόδια που έκαναν οι κακοποιοί σύντροφοι του στα Εξάρχεια με την εξωτερική πολιτική και δεν ντράπηκε καθόλου που το έκανε.

Τι είπε ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος ακροαριστερός για να υπερασπιστεί τους κακοποιούς συντρόφους του μιλώντας για «πραγματικό όργιο καταστολής» και «βασανιστήρια» από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ προχωρώντας ακόμα ένα βήμα υποστήριξε πως η στρατηγική της «ακραίας καταστολής» αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που τορπιλίζει -όπως είπε- την πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.
«Δεν μπορούν με αυτά τα φαινόμενα βασανισμού να υπάρξουν οι στοιχειώδεις όροι συνεννόησης σε μια περίοδο που είναι αναγκαίο να υπάρξουν αυτοί οι όροι λόγω της κλιμάκωσης που επιχειρεί η Άγκυρα. Τορπιλίζετε κύριοι της κυβέρνησης το πολιτικό κλίμα και είστε δύο φορά υπεύθυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά και δεν ντράπηκε ούτε στιγμή γιατί απλά με το ταραγμένο του ακροαριστερό μυαλό του δεν κατάλαβε πόσο επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα γίνεται με τις δηλώσεις του.

Στην κρίση σας και την χλεύη σας!!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου