Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιο τρομοκρατών -Τι απάντησε ο πρωθυπουργός


Συνομιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι έθεσε ζήτημα ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως περιμένει στήριξη από την χώρα μας στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε "κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς"» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις αιτιάσεις του Ταγίπ Ερντογάν ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».

Tι αναφέρει η τουρκική πλευρά

Το ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας της Τουρκικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης αναφέρει αναλυτικά, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Ερντογάν για την χτεσινή συνάντηση με τον Μητσοτάκη -Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιολόγησε την ατζέντα της συνάντησης που είχαν με το Έλληνα Πρωθυπουργό»:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας Λονδίνο όπου μετέβη με αφορμή την Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με δημοσιογράφους.

Αφού σημείωσε πως είπαν στους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ πως η Ευρωπαϊκή Ένωση τους άφησε μόνους και δεν τήρησε τις υποσχέσεις της σχετικά με τους πρόσφυγες ο Ερντογάν ανέφερε:

«Αυτό συζητήσαμε και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Εσύ λες πως έχεις προβλήματα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, λες εγώ τι μπορώ να κάνω; Στην πρώτη φάση πρέπει να κάνεις το εξής. Είσαι μέλος της ΕΕ. Δείξε τις προσπάθειες σου σχετικά με αυτό το θέμα και στρίμωξε εσύ τις χώρες της ΕΕ. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να συμπεριφερθούμε πιο θετικά στο μεταναστευτικό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη δήλωσε πως περιμένουν στήριξη από την συγκεκριμένη χώρα στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Χτες το βράδυ κατά την συνάντηση μας με τον κύριο Μητσοτάκη είπαμε ‘Κοιτάξτε αυτά τα μέλη της DHKP-C, της PKK/YPG, της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης (FETÖ) έρχονται συνέχεια σε σας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το Κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι η εστία, το μέρος που καταφεύγουν. Επομένως περιμένουμε από σας να πάρετε στάση, περιμένουμε στήριξη. Να ξέρετε πως αυτή η στήριξη θα αυξήσει και την δική μας στήριξη προς εσάς» είπε ο Ερντογάν.

Ερωτηθείς αν τέθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Πρώτα από όλα, αναφορικά με το Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Λιβύη, το έχουμε υπογράψει με την νόμιμη διοίκηση. Αλλά και η αντίθετη πλευρά είναι ενοχλημένη από αυτό το γεγονός. Αυτοί που διεκδικούν πράγματα που δεν δικαιούνται, όταν προέκυψε κάτι τέτοιο φυσικά και προβληματίστηκαν. Φυσικά με πρώτα η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ρωμαίικη Διοίκηση Κύπρου, Ισραήλ ενοχλούνται και προκαλούν και την Ευρωπαϊκή Ένωση».



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου