Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η Τουρκία έκανε μεγάλη ζημιά στην Λιβύη την διέσυρε διεθνώς για να ικανοποιήσει το "εγώ" του Ερντογάν


Σε πανικό σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στην Λιβύη μετά τα προβλήματα που τους δημιούργησαν οι Τούρκοι, για να ικανοποιήσουν το "εγώ" τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τις περιπέτειες που έβαζαν τους Λίβυους.

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να δώσει τέλος στις αθλιότητες της Τουρκίας, και να καταλάβουν όσοι συνεργάζονται παράνομα μαζί της ότι θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους, κάνει πράξη την απέλαση του Λίβυου πρέσβη.

Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η απέλαση του Λίβυου πρέσβη, στον οποίο είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο Λίβυος επιτετραμένος προσήλθε στο υπουργείο το εξωτερικών το πρωί, όπου του έγινε γνωστό ότι είναι persona non grata και, κατόπιν, του δόθηκε προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η δήλωση Νίκου Δένδια :  «Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης καταδικάζεται απερίφραστα. Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ και του ανακοινώθηκε η απέλασή του. Του δόθηκε προθεσμία 72 ωρών να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει. Η απόφαση δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη».


Επόμενη κίνηση της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν η πρόσκληση του προέδρου της λιβυκής Βουλής Agile Saleh Issa Gwoider στην Αθήνα  από τον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα και θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου στην χώρα μας.

Η Βουλή της Λιβύης καταψήφισε το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου