Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Εξώδικο της ΕΙΟ στον Νίκο Κακλαμανάκη



Στα άκρα αποφάσισε να τραβήξει την υπόθεση με τον Νίκο Κακλαμανάκη η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η ΕΙΟ αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον Νίκο Κακλαμανάκη για τις αναρτήσεις του στα social media και τις δηλώσεις του στη Βουλή.

Στην σχετική ενημέρωση που υπήρξε από την Ομοσπονδία τονίζεται: "Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media".

Τι έκανε ο Νίκος Κακλαμανάκης; Η ανάρτηση στην οποία αναφέρεται η Ομοσπονδία έγινε στις 9 Νοεμβρίου όπου ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα έγραψε: “Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι "κοινό μυστικό" ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και αλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Ο Υφυπ Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφισταμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του!!”.

Σε ανάλογο ύφος ήταν η ομιλία του κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία μεταξύ άλλων είπε "… Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης...".

Φυσικά, όλα τα παραπάνω έγιναν με αφορμή το νέο αθλητικό Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή.


Πηγή : sport24.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου