Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την αστυνομία για τον Joker! Θα ακολουθήσει τιμωρία των συγκεκριμένων υπαλλήλων



Στημένη υπόθεση βρόμικων εντυπώσεων με πρωταγωνιστές όπως ακούγεται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Η απλά δημιουργία εντυπώσεων από ανεύθυνους υπαλλήλους του υπουργείου;

Μενδώνη: Κινήθηκαν αυτοβούλως οι υπάλληλοι που έκαναν την καταγγελία για το «Τζόκερ»

Η όλη διαδικασία κινήθηκε βρώμικα και υπόγεια το Σαββατοκύριακο για τις προβολές της ταινίας Joker και βασίστηκε σε δύο κανονιστικές πράξεις, που εκδόθηκαν κατόπιν υπουργικών αποφάσεων του 2011 και του 2014. 

Οι έλεγχοι γίνονται από την ειδική διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου. Στο τμήμα Κινηματογραφίας διευθύντρια είναι Συριζαία συγγενής του πρώην υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Στρατή. Συγκεκριμένα διευθύντρια είναι η κυρια Αλεξομανωλάκη, σύζυγος του αδελφού του πρώην υπουργού. Και ακόμη, τις ταυτότητες που έχουν τα μέλη της επιτροπής αυτής για να μπορούν να ασκήσουν τους σχετικούς ελέγχους της έχουν υπογραφεί από την γγ του υπ. Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Βλαζάκη.

Η υπουργός πολιτισμού κ. Μενδώνη σήμερα το πρωί  στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε πως οι καταγγελίες προήλθαν πράγματι από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και τόνισε όμως ότι «κινήθηκαν αυτοβούλως» και χαρακτήρισε «τελείως ανοίκειο» αυτό που συνέβη.

Η κ. Μενδώνη είπε πώς ρώτησε αμέσως όλη την ιεραρχία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.

«Πήρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα», είπε η υπουργός κ. Μενδώνη και τόνισε πως το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία.

Όπως επισήμανε, θα κινηθεί όλη η διαδικασία με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα για την τιμωρία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και όσων κρύβονται πίσω από αυτή.

«Δεν είναι δυνατόν κανείς να προκαλεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος την υπαλληλική του ιδιότητα » είπε ακόμη επαναλαμβάνοντας ότι «λειτούργησαν αυθαιρέτως» και ότι «δεν είχαν καμιά τέτοια αρμοδιότητα».

«Ο έλεγχος δε σημαίνει φωνάζω την ΕΛΑΣ και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο», είπε η κ. Μενδώνη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου