Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Συλλήψεις για παρεμπόριο στον Πειραιά


Ειδική επιχειρησιακή δράση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Πειραιά, από τις Ειδικές Ομάδες Παρεμπορίου των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αθηνών και Πειραιά, σε συνεργασία με κλιμάκια υπαλλήλων Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., συνεπικουρούμενοι από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην περιοχή Αλιπέδου – Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου - Πλατείας Οδησσού, πέριξ ΗΣΑΠ Πειραιά, πέριξ Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και πέριξ Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.



Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :

ελέγχθηκαν -48- άτομα (18 ημεδαποί και 30 αλλοδαποί),
προσήχθησαν -14- άτομα (3 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί),
συνελήφθησαν:
-2- αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα
-5- άτομα (τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) για παράβαση του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων
κατασχέθηκαν -858- πακέτα λαθραίων τσιγάρων και -102- πακέτα λαθραίου καπνού,
βεβαιώθηκαν -19- παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού -1.000- ευρώ για παραβάσεις, του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,
διενεργήθηκαν -70- έλεγχοι σε πάγκους υπαίθριων πωλητών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού -5.200- ευρώ για ελλείψεις παραστατικών και αδείας
συντάχθηκαν -10- πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων παλαιών μεταχειρισμένων ειδών και αντικειμένων, συνολικού βάρους περίπου -5- τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του Δήμου.

Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου