Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Νέα Υόρκη


Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Κυριακής και περίπου στις 20:00 το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έφτασαν στο ξενοδοχείο τους.



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων ηγετών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (24/9), τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (25/9), τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον (24/9) και της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι (26/9).

O κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα (23/9) και τον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ (24/9), καθώς επίσης με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεκσάνταρ Βούτσιτς (23/9), τον Πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι (23/9) και την Πρόεδρο της Γεωργίας Σαλόμε Ζουραμπιτσβίλι (24/9).

Είναι επίσης προγραμματισμένες διμερείς επαφές του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κολομβίας Ivan Duque Marquez (23/9), τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μahmoud Abbas (23/9) και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη (26/9). Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντησή του με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων.

Στις 26/9 είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο καθώς και σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου