Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες στα νότια προάστια Μεγέθυνση κειμένου


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στα νότια προάστια.

Συνελήφθησαν την 4-8-2019 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 37, 26 και 23 ετών, μέλη της ομάδας.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών, ενώ αναζητούνται έτεροι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο 2μηνο, με διαρκή δράση και εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους, διαπράττοντας πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες, διαρρήξεις - κλοπές από μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν από την κεντρική θύρα εισόδου στις οικίες, είτε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου είτε με κατάλληλο αντικλείδι - πασπαρτού, και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικά "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα έτσι ώστε να δυσχεραίνουν την ταυτοποίηση - διασύνδεση τους με τις διαρρήξεις- κλοπές που διέπρατταν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τσαντάκι ώμου, (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ενώ μετά από έρευνες σε κατασχεθέν όχημα και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(4) κινητά τηλέφωνα,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
φωτογραφική μηχανή,
(18) κολιέ,
(4) ζεύγη σκουλαρίκια,
(4) δακτυλίδια,
(2) ρολόγια χειρός,
αλυσίδα χειρός,
(2) θήκες κοσμημάτων,
(860) ευρώ,
κλειδί πασπαρτού, κόφτης και φαλτσέτα.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου