Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Όλο το οργανωμένο έγκλημα μέσα στις φυλακές Κορυδαλού! Βία και Μαφία



Δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και… διοίκηση του εγκλήματος μέσα και έξω από τα τείχη των φυλακών περιγράφονται μεταξύ άλλων στον φάκελο για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, που κατέθεσε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, κατά τη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στον φάκελο του Κορυδαλλού περιγράφονται 10 σοβαρά συμβάντα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται θάνατοι κρατουμένων σε εξωτερικά νοσοκομεία ή εντός της φυλακής από παθολογική ή άγνωστη αιτία.

Η εφημερίδα αποκάλυψε τον φάκελο που έστειλε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, και αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, με δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και άλλα σοβαρά.

Το προφίλ των 1399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone) και τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»).

Και όλοι αυτοί στις ανεξέλεγκτες φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στον φάκελο του Κορυδαλλού αναφέρονται τα ακόλουθα περιστατικά :

7/1/2019-21/5/2019

Για δικονομικούς λόγους συνεχίζεται η κράτηση Αλβανών κρατουμένων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ηγετικών στελεχών της «Μαφίας του Κορυδαλλού». Το συμβούλιο των φυλακών επιχείρησε να διαχωρίσει αυτούς τους κατηγορουμένους από άλλους που βρίσκονταν σε άλλα επαρχιακά καταστήματα κράτησης και είναι μάρτυρες σε αυτές τις υποθέσεις.

9/6/2019

Συμπλοκές στη Β’ πτέρυγα μεταξύ Αφγανών και Γεωργιανών. Καταστροφή της διαχωριστικής κιγκλίδας στην είσοδο της Α’ πτέρυγας, έξοδος ομάδας ρωσόφωνων κρατουμένων προκειμένου να συμμετάσχουν στη συμπλοκή που βρισκόταν σε εξέλιξη στο «πλευρό» των Γεωργιανών κρατουμένων.

26/5/2019

Βίαιη συμπλοκή στη Γ’ πτέρυγα ανάμεσα σε τρεις κρατουμένους και άλλους κρατουμένους της Δ’ πτέρυγας, αλβανικής καταγωγής. Επέμβαση της ΕΚΑΜ, σύλληψη τριών κρατουμένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής από την οποία απέδρασαν αφοπλίζοντας τους αστυνομικούς. Συνελήφθησαν οι τρεις από αυτούς.

20/5/2019

Επέμβαση της ΕΚΑΜ έπειτα από εισαγγελική εντολή, για αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κελί 10 του πρώτου ορόφου της Ε’ πτέρυγας, στο οποίο κρατούνταν δύο ηγετικά μέλη της «Μαφίας του Κορυδαλλού».

18/6/2019

Επίθεση κρατουμένου κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου και τραυματισμός του στο κεφάλι με σιδηρολοστό. Ο κρατούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

22/4/2019

Επιστολή διαμαρτυρίας των κρατουμένων που φοιτούν στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κορυδαλλού γιατί μετήχθησαν σε άλλες φυλακές.

31/1/2019

Απόδραση δύο υπόδικων Αλβανών κρατουμένων από το κελί 17 της Δ’ πτέρυγας, όταν πήδηξαν τον μαντρότοιχο. Η απόδραση έγινε με εντολή και βοήθεια αρχηγικών μελών της «Μαφίας του Κορυδαλλού», προκειμένου να μετατραπούν σε εγκληματικά «εργαλεία» εκτέλεσης συμβολαίων έξω από τις φυλακές. Συνελήφθησαν 13 ημέρες αργότερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο Μάτι…

14/1/2019

Δολοφονία του βαρυποινίτη Αρμπέρ Μπάκο, κατηγορουμένου για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες της «Μαφίας του Κορυδαλλού». Η εντολή είχε δοθεί από άλλο μέλος της «Μαφίας», με δύο κρατουμένους να τον μαχαιρώνουν 50 φορές!

8/2/2019

Είσοδος ΕΚΑΜ για έκτακτη έρευνα στο κελί 10 της Ε’ πτέρυγας στο οποίο κρατούνταν ηγετικά μέλη της «Μαφίας του Κορυδαλλού» και του οργανωμένου εγκλήματος.

25/6/2019

Συμπλοκή μεταξύ ομάδων κρατουμένων της Β’ και της Ε’ πτέρυγας. Τούρκοι κουρδικής καταγωγής και ρωσόφωνοι, με αυτοσχέδια μαχαίρια και γιαταγάνια, επιχείρησαν να συμπλακούν. Επέμβαση των ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ και διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων στα κελιά των πτερύγων Β’, Ε’ και Α’.

Για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών χρειάστηκε η συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς, καθώς και η άδεια εισόδου σε αστυνομικές δυνάμεις.

Στόν Κορυδαλλό κρατούνται σήμερα : 787 υπόδικοι • 537 κατάδικοι • 15 οφειλέτες.

Στον σχετικό φάκελο υπάρχουν και προτάσεις για την αποκατάσταση της ασφάλειας στις φυλακές Κορυδαλλού:

Ο χώρος του πρώην παραρτήματος της ΣΤ’ πτέρυγας, η οποία είχε κατασκευαστεί το 2002 για να κρατηθούν τα μέλη της «17 Νοέμβρη», να μετατραπεί σε χώρο κράτησης όσων έχουν χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνοι και βρίσκονται εκεί για δικονομικούς λόγους.
Να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της μονάδας χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης σε κλειστό κατάστημα κράτησης ώστε να μη χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για παράταση της παραμονής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η δυνατότητα χρήσης κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων σκύλων της ΕΛ.ΑΣ. για την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών που προορίζονται για κρατουμένους.
Προμήθεια δύο σαρωτών σώματος για τον εξονυχιστικό έλεγχο επισκεπτών, εργαζομένων και κρατουμένων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου