Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Γελάει όλη η παραλία με την πρώην ΓΓ Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη



Πρώην ΓΓ πολιτισμού στην Αυγή: προστατεύαμε τα αρχαία του ελληνικού,τώρα κυριαρχούν τα συμφέροντα

Δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε εκ του ασφαλούς πλέον επειδή δεν είναι κυβέρνηση, με τους Συριζαίους που μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν.

Η πρώην γγ Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη διερωτάται με άρθρο στην εφημερίδα ”Αυγή” για ποιο λόγο προγραμματίζεται επανεξέταση της ΚΥΑ που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Η κ. Βλαζάκη υπογραμμίζει πως ”Τηρουμένης της αρχαιολογικής νομοθεσίας και των ρυθμίσεων του Π.Δ. έγκρισης του ΣΟΑ, τόσο η Υπουργική όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση ενσωματώνει όρους που κινούνται στην κατεύθυνση διασφάλισης της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων και του χώρου, με την εκ του νόμου προβλεπόμενη συμμετοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των κτηριακών ενοτήτων και στην έγκριση των μελετών στο περιβάλλον των μνημείων. Αυτονόητα, στις κτηριακές ενότητες συμπεριλαμβάνεται και το υψηλό κτήριο που προβλέπεται να ανεγερθεί στο Πάρκο”.

Έτσι λοιπόν, με βάση την παραπάνω απόφαση η κ. Βλαζάκη συνεχίσει λέγοντας πως ”Είναι πρόδηλο από την ανάγνωση της απόφασης του ΣτΕ ότι οι όροι που έθεσε το ΥΠΠΟΑ κρίθηκαν ως απόλυτα επαρκείς για την επιβεβλημένη από το σύνταγμα προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Μήπως επιχειρείται μια απόπειρα παραπλάνησης περί του σκεπτικού της απόφασης, προκειμένου να επανεισαχθεί το θέμα στα Συμβούλια κατά παραγγελία των παραπονούμενων;”.

Η πρώην γγ Πολιτισμού κ. Βλαζάκη κλείνει το άρθρο της τονίζοντας ότι ”Η έκδοση αποφάσεων που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά παραγγελία οικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, η ανατροπή ειλημμένων αποφάσεων με τη δημιουργία αναληθών και αλγεινών εντυπώσεων για λόγους δήθεν νομιμότητας, δεν περιποιεί τιμή στους εμπνευστές και αυτουργούς τους”.

Είναι προφανές πως τα μέλη και τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να αποδεχτούν από την μία πως η κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό θα προχωρήσει και από την άλλη, επικαλούμενοι την ”προστασία των αρχαιοτήτων” και τα ”συμφέροντα”, δείχνουν την ιδεολογική φοβία τους προς τα υπερμεγέθη κτήρια ή κοινώς προς τους ουρανοξύστες, αλλά και την ανάπτυξη.


Πηγή : marketnews.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου