Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Αγγλία : Φράγμα κινδυνεύει να καταρρεύσει πάνω από πόλη 6.000 κατοίκων



Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Αγγλία αυτήν την εβδομάδα, οδήγησαν σε εκτεταμένες πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία με αποτέλεσμα να καταστραφούν γέφυρες και να αποκλειστούν δρόμοι.

Η αστυνομία απομάκρυνε περισσότερους από 6000 κατοίκους του Ουέλεϊ Μπριτζ, στην κεντρική Αγγλία, ζητώντας τους να πάρουν μαζί τους τα ζωάκια τους και φάρμακα που χρειάζονται, αφότου το φράγμα υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

Αξιωματούχοι λένε ότι το φράγμα συγκρατεί 1135 εκατομμύρια λίτρα νερού στη δεξαμενή του, που βρίσκεται πάνω από την πόλη, και κινδυνεύει να καταρρεύσει, απειλώντας ζωές.

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας έριξε εχθές Παρασκευή σακιά με αμμοχάλικο στην εξωτερική πλευρά φράγματος, προσπαθώντας να αποτρέψει την κατάρρευσή του, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει.

Μηχανικοί αδειάζουν νερό από τη δεξαμενή για να μειώσουν το ύψος του κι επομένως να ελαττώσουν την πίεση που ασκείται στα τοιχώματα με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου