Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων



Συνελήφθη κατόπιν επιχείρησης, βραδινές ώρες της 7-8-2019 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διονύσου, 57χρονος αλλοδαπός για εξαπάτηση ηλικιωμένης.

Ειδικότερα ο δράστης, προσέγγισε τηλεφωνικά το θύμα και με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού του προσώπου, απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού για την κάλυψη των ιατρικών και νοσηλευτικών αναγκών.

Το θύμα αρχικά πείσθηκε και μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού παρέδωσε στον δράστη το ποσό των 15.000 ευρώ. Ακολούθως, ο 57χρονος τηλεφώνησε εκ νέου στο θύμα ζητώντας επιπλέον χρήματα και εκείνο, αντιλαμβανόμενο την απάτη σε βάρος του, ενημέρωσε την Αστυνομία ορίζοντας παράλληλα νέα συνάντηση μαζί του στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Διονύσου, ο δράστης, τις τελευταίες ημέρες, από κοινού με άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, εντόπιζαν τα θύματα τους τηλεφωνικά και παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά στα οποία εμπλέκονται συγγενικά τους πρόσωπα (τροχαία ατυχήματα, τραυματισμούς κλπ), επιχειρούσαν να τα πείσουν να παραδώσουν χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή του 57χρονου, καθώς και από την κατ' οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -15.625- ευρώ, ένδεκα (11) κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός υπολογιστής.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης στη Δροσιά και στην Εκάλη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου