Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ο 28χρονος είχε εμπλακεί και σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς



Σε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ φαίνεται να εμπλέκεται ο 28χρονος, που παρέσυρε και σκότωσε στο Αίγιο μια 68χρονη γιαγιά και τον 15 μηνών εγγονό της.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, που επικαλέστηκε σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, ο 28χρονος είχε εμπλακεί σε ένα παράξενο τροχαίο και είχε τραυματίσει δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος.

Το όχημα δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε μια μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401.

Οι δύο επιβάτες συνελήφθησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών -και όπλα, κατά μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ανταποκριτής του στην Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας παράσυρσης της γιαγιάς και του εγγονιού της στο Αίγιο, ακολούθησε το αυτοκίνητο του δράστη και, μόλις κατάφερε να το φτάσει, αφού ο οδηγός του το ακινητοποίησε, τον ρώτησε αν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο 28χρονος βγήκε τότε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να… χορεύει, για να του αποδείξει ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Τι κατέθεσε η 20χρονη οδηγός

Από τις κάμερες ασφαλείας κατάλαβαν οι αστυνομικοί ότι στο αυτοκίνητο μαζί με τον 28χρονο βρισκόταν και μία 20χρονη, καθώς ο έφεδρος σημαιοφόρος είχε αποκρύψει την ύπαρξη της.
Η 20χρονη συνεπιβάτης στην κατάθεση της περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις τραγικές στιγμές που έζησε και την αντίδραση του 28χρονου μετά την παράσυρση της γιαγιάς και του εγγονού.

Αρχικά περιγράφει πως του είχε πει να χαμηλώσει ταχύτητα γιατί ήταν υπερβολική. Μετά την προσέκρουση πάνω στην 68χρονη και το 15 μηνών αγόρι φαίνεται ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε τι είχε συμβεί.

Όπως καταθέτει η 20χρονη, μπήκε ξανά στο πολυτελές όχημα. Εκείνη του φώναξε να σταματήσουν και να καλέσουν την αστυνομία. Ο 28χρονος την αγνόησε, όπως αναφέρει. Ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση, ο 28χρονος κατευθύνθηκε στο σπίτι του και έπεσε στη θάλασσα μπροστά από αυτό.

Ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έπεσε στη θάλασσα ελλιμενιζόταν και σκάφος που ανήκει στην οικογένεια του δεν αποκλείουν ότι θα μπορούσε να διαφύγει με αυτό.

Κούγιας: Ήθελε να αυτοκτονήσει

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι έπεσε στη θάλασσα για να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο ίδιος, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, ανέφερε ότι «πριν καν αναλάβω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, είναι ένα αδικαιολόγητο ατύχημα. Έχω και εγώ παιδιά και συγγενείς. Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό το αδιανόητο που έγινε στην οικογένεια αυτή».

Και συμπλήρωσε «η πρόθεσή του να αυτοκτονήσει ήταν ειλικρινής. Αμέσως μετά το ατύχημα έπεσε στη θάλασσα. Η μητέρα του για να τον σώσει ειδοποίησε την αστυνομία. Από εκεί και πέρα ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική είναι επίσης πραγματική και δεν ήταν δική του επιλογή».


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου