Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Με "δημοκρατικές" ακροαριστερές διαδικασίες παγώνει η εκλογή προέδρου από τη βάση



Χεσμένο όσο δεν πάει και με την αγωνία έκδηλη στο πρόσωπο του ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να ακούσει ότι θα εκλεγεί από την βάση ξέροντας ότι μπορεί να μην είναι τίποτα την επόμενη μέρα.

Οχυρωμένος ο Τσίπρας πίσω από το γύρευε πώς 31,53%, και ποιοι τον ψήφισαν,  στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που διήρκεσε 5 ώρες, έγινε συζήτηση και αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών αλλά και για το πώς θα προχωρήσει το κόμμα από εδώ και πέρα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και οργανωτικά και στο ζήτημα της εκλογής από τη βάση φαίνεται πως οι όποιες σκέψεις υπήρξαν παραμένουν παγωμένες, αν δεν εγκαταλείπονται, αφού στη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σχετικά ότι από τη δική του πλευρά και από την πλευρά μελών ΠΓ και καλά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

 Ως προς την εγγραφή των νέων μελών, με στόχο το 10% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη (στόχος περίπου 180.000), η απόφαση είναι να ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλη καμπάνια σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα ανοιχτές πολιτικές συνελεύσεις με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών σε πολλές από αυτές νομίζοντας ότι έτσι θα μαζέψει περισσότερο κόσμο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου