Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ: Ο Κιμ εκτέλεσε τη διπλωματική αποστολή στις ΗΠΑ




Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκε η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, η οποία είχε αναλάβει να ανοίξει τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

Οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάγκ και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατέληξαν εν τέλει στο φιάσκο της Συνόδου του Ανόι, από όπου Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έφυγαν προτού καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα «Chosun Ilbo» θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνη τη διπλωματική αντιπροσωπεία, την οποία κατηγόρησε για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ και αποφάσισε την εκτέλεσή τους.

Ειδικότερα, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, ειδικό απεσταλμένο στις ΗΠΑ, καθώς και τέσσερις ακόμη διαπραγματευτές που συμμετείχαν στη σύνοδο στο Ανόι, αναφέρει η «Guardian» επικαλούμενη την «Chosun Ilbo».

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ πάλι, δεξί χέρι του Βορειοκορεάτη ηγέτη, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, υποχρεώθηκε σε «αναγκαστική εργασία και ιδεολογική εκπαίδευση».

Σύμφωνα πάντα με την «Chosun Ilbo», ο Κιμ Χιοκ Τσολ μαζί με τους τέσσερις άλλους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, εκτελέστηκαν τον Μάρτιο στο αεροδρόμιο Mirim.

Το 2013, το καθεστώς είχε εκτελέσει τον Τσανγκ Σονγκ Θαέκ, άλλοτε πανίσχυρο θείο του Κιμ Γιουνγκ Ουν, για πράξεις «προδοσίας».  

Ο Κιμ έχει επίσης τιμωρήσει εκείνους, των οποίων θεωρεί τη συμπεριφορά ασεβή. Το 2016 είχε διατάξει την εκτέλεση ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Παιδείας, επειδή τον είχε πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Για τον ίδιο λόγο είχε εκτελεστεί έναν χρόνο νωρίτερα αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου