Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η μεγάλη ήττα οδήγησε τον Τσίπρα να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές




Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές 2019.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει τις εκλογές μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι πιθανές ημερομηνίες είναι 30 Ιουνίου η 7 Ιουλίου.

«Δεν μπορώ να αγνοήσω το εκλογικό αποτέλεσμα παρ’α το γεγονός πως παγιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. Δεν μας ικανοποιεί. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες μας», είπε.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσπαθειών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς, η αφοσίωση στον λαό είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας και η ψυχή μου.

Δεν ξεχνά κανείς από εμάς από πού ξεκίνησε και που ανήκει. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει.  Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Αμέσως μετά τον β’ γύρο θα ζητήσω από τον ΠτΔ άμεση προκήρυξη εθνικών Εκλογών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου