Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Φυλακές Κορυδαλλού: Μαστίγωμα κρατουμένων



Νέο περιστατικό τρόμου με άγριο μαστίγωμα δύο νεαρών κρατουμένων, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις ανεξέλεγκτες φυλακές Κορυδαλλού. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Δ’ πτέρυγα και θύματα ήταν ένας 33χρονος Ελληνας που είχε συλληφθεί για κλοπές, ληστείες (σ.σ. κατηγορείτο ακόμη για παραβίαση περιορισμών διαμονής) κι ένας 27χρονος Αλβανός που είχε οδηγηθεί στην φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών. Ομάδα κρατουμένων άρχισε να κτυπά αλύπητα με μαστίγια φτιαγμένα από καλώδια τους δύο συγκρατούμενους τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του ξυλοδαρμού και των βασανιστηρίων σε βάρος των δύο νεαρών, όμως πάλι ερευνάται αν έχει σχέση με μέλη της αλβανικής μαφίας των φυλακών. Αν και η συγκεκριμένη μαφία έχει «βάση» σε άλλη πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Το εν λόγω συμβάν έρχεται σε συνέχεια 20 παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών εντός των φυλακών Κορυδαλλού, τους τελευταίους μήνες. Κι ανάμεσα σε αυτά τη δολοφονία τον Ιανουάριο του 36χρονου Αλμπέρ Μπάκο αλλά και την αιματηρή συμπλοκή, με σουγιάδες, πριν έναν μήνα στο Ψυχιατρείο που κόστισε την ζωή σε έναν κρατούμενο και τον τραυματισμό πολλών άλλων.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου