Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τον ρόλο Πετσίτη στη ΔΕΠΑ



Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, και των καθυστερήσεων στην είσπραξη οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη, με βάση δημοσιεύματα που του διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, διαβιβάστηκαν και στους ανακριτές που χειρίζονται παρεμφερείς υποθέσεις, σχετιζόμενες με την υπόθεση ΔΕΠΑ – ΕΛΦΕ.

Στο μεταξύ, ασκήθηκε νέα κακουργηματική δίωξη στον ίδιο αλλά και σε ακόμη τέσσερις στενούς του συνεργάτες. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απάτη που αφορά στη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρίες, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλεται, να μην εξοφλούνται δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την Alpha Bank.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι για ηθική αυτουργία σε:

– απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου σε βάρος της Alpha Bank και του Δημοσίου,

– καταδολίευση δανειστών κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της τράπεζας και

– ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Ως φυσικοί αυτουργοί των ανωτέρω αδικημάτων κατηγορούνται τέσσερα πρόσωπα που φέρονται να είναι εκπρόσωποι των εταιριών ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης το 2016 όταν η τράπεζα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με την οποία κατήγγειλε ως μεθόδευση την… επίμαχη μεταβίβαση ώστε η ELFE να μείνει ουσιαστικά δίχως αντικείμενο και το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής για να καταβάλει τα χρέη της στην τράπεζα, με τις εταιρίες ωστόσο που είχαν την επιχειρηματική δραστηριότητα να διατηρούν τα κέρδη χωρίς να έχουν την υποχρέωση καταβολής χρεών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου