Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Τα Wikileaks ξεσκεπάζουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας από Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Η αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους «Βόρεια Μακεδονία» ξεσκεπάζει ακόμα μία φορά το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπούλησε στα Σκόπια όλα όσα ήθελαν οι Σκοπιανοί για τη γλώσσα, την ταυτότητα και το όνομα της χώρας τους, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν ένα γερό ξεπούλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με τις πλάτες των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους "Μακεδόνες" που μιλούν τη δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες. Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις. 

Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου