Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Β. Οικονόμου: Απαιτείται η αποπομπή των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων νοσοκομείων για το σκάνδαλο με τα φάρμακα



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ.  Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των δύο νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων, που προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο».

Πλήρης δήλωση

«Το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων από δύο δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά το πλέον θλιβερό είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο στερήθηκαν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο της ζωής τους. 

Δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αποφεύγει να αποδώσει ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων και να λάβει αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της σωστής και διαφανούς λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων.

Η περαιτέρω παραμονή, όμως, των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή τους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου