Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Φυλάκιση 18 μηνών στον δράστη του ξυλοδαρμό στον Καθηγητή Άγγελο Συρίγου



Ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δράστη ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής αναγνώρισε ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος φοιτητής της φιλοσοφικής από τη μεριά του, υποστήριξε, ότι δεν ήταν καν παρών στον χώρο της Παντείου και πως η μόνη του εμπλοκή ήταν ότι είχε δανείσει τη μηχανή του στον φίλο του, που κατηγορείται επίσης για το συμβάν.

"Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι", είπε ο κ. Συρίγος.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία αρνήθηκε πως ήταν ένα από τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στον καθηγητή.

"Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο", είπε.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε από το θύμα ενώ πρόσθεσε πως η μοτοσυκλέτα του βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει αναστολή στην ποινή των 18 μηνών και να την κάνει εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου