Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

CNBC: Σοβαρό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τον Αύγουστο στην Ελλάδα



Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα έδιναν ώθηση στις αγορές.

«Η θητεία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019. Αλλά με τις βασικές μεταρρυθμίσεις λιτότητας που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο κι ένα πρόγραμμα διάσωσης το οποίο αναμένεται να λήξει αυτό το καλοκαίρι, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η κυβέρνηση των Αθηνών θα κληθεί σε πρόωρες εκλογές».

«Η Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο. Ωστόσο, ορισμένες βασικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους διεθνείς πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις συντάξεις, θα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο. Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι, από τον Αύγουστο έως τις αρχές του 2019 υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για πρόωρες εκλογές.

Το άρθρο αναφέρεται στην υπόσχεση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα μειώσει τον συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 20% από 29%, καθώς και του φόρου ακίνητης περιουσίας, σε μια προσπάθεια να φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. «Αυτές οι πολιτικές θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως φιλικές προς τις επιχειρήσεις και επομένως να υποστηρίξουν την οικονομία», αναφέρει το δημοσίευμα. 

«Η πραγματικότητα είναι, ότι η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό επίπεδο χρέους», είπε στον CNBC, προσθέτοντας ότι «ως αποτέλεσμα η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πάντα ελάχιστο περιθώριο για αύξηση των δαπανών» και επεσήμανε ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι περίπου στο 180% του ΑΕΠ της».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου