Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Δημοσκόπηση: Η Τουρκία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα



Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα, όπως πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, το 92,5% των ερωτηθέντων είπε πως η Τουρκία συνιστά για την Ελλάδα την μεγαλύτερη απειλή ενώ το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και το 37% την ΠΓΔΜ.

Υπέρ των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την συνεχή κλιμάκωση που επιδιώκει η άλλη πλευρά, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή ενω ένα 46% τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Μάλιστα σχεδόν ένας στους πέντε, δηλαδή ποσοστό 49,5%, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. 

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης ενώ το 30,5% επιθυμεί διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Το 44,9% τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου