Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Χαστούκι της Ε.Ε. στην Άγκυρα και για τους δύο συλληφθέντες!Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο στέλνει η Ε.Ε. ακόμα και για το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με παράγραφο που προστέθηκε το σχέδιο των συμπερασμάτων των 28, όπως  μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί η παράγραφος 15, που αναφέρει τα εξής: “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία και καλεί για την άμεση και θετική επίλυση αυτού του προβλήματος μέσω διαλόγου με τα κράτη μέλη”. Επιπλέον προστέθηκε  η παράγραφος 16 που αναφέρει ότι “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παραμείνει αμετακίνητο σε αυτά τα ζητήματα”.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, όλα τα ήδη γνωστά σημεία για την υπόθεση της Κύπρου παραμένουν ως έχουν. Πρόκειται για τις παραγράφους 12 -14 που αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι “καταδικάζουν έντονα τη συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”, και υπογραμμίζουν “την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο και την Ελλάδα”.

Όπως τόνισε επίσης ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, όλο αυτό το «πακέτο»   για  Ελλάδα,  Κύπρο και Αιγαίο θα το μεταφέρει ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ στη σύνοδο της Βάρνας όπου θα  συμμετάσχει ο Ερντογάν και  όπου αναμένονται «άγριες συνομιλίες».   Όπως κατέληξε ο Θ. Αθανασίου,  στόχος εκεί είναι «να βρεθεί μία λύση με τον Ερντογάν, αν βέβαια ο   Τούρκος[πρόεδρος έχει τέτοια διάθεση».Πηγή : star.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου