Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κ. Μητσοτάκης στο CNN Greece: Η προσέγγιση της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας είναι μειοψηφική


«Η προσέγγιση της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας είναι μια καθαρά μειοψηφική προσέγγιση», σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN Greece.  Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με πιθανή νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώνει ότι το «πρόβλημα των Εξαρχείων» είναι πολυσύνθετο και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δείχνει ακατανόητη ανοχή στον “Ρουβίκωνα” καθώς στις τάξεις της υπάρχουν άτομα που βλέπουν με συμπάθεια τέτοιου είδους πρακτικές.

«Η ατζέντα του “νόμος και τάξη” δεν είναι μια δεξιά ατζέντα, αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ειδικά τις φτωχότερες τάξεις», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  συμπληρώνοντας ότι είναι μια ατζέντα κοινής λογικής την οποία υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Σήμερα στη χώρα εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία στο πρόσωπό του βλέπει τον ιδεολογικό της καθοδηγητή», σημειώνει και προσθέτει ότι υπό κανονικές συνθήκες ένας άνθρωπος, όπως ο Κουφοντίνας, θα έπρεπε να βρίσκεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Επαναλαμβάνει, επίσης, τη θέση για επαναφορά των φυλακών «Τύπου Γ».

«Η κυβέρνηση έχει δώσει μια ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα ανομίας που εκκινούν από τα Εξάρχεια», λέει ο Κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα των Εξαρχείων είναι πολυσύνθετο. «Η λύση πρέπει να συνδυαστεί με μια συνολική ανάπλαση της περιοχής, την οποία οραματίζομαι με αφετηρία μια μεγάλη, συνολική ανάπλαση που θα έχει στο κέντρο της το Αρχαιολογικό Μουσείο».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι  η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στον Ρουβίκωνα είναι προκλητική. «Δίνονται ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις στην αστυνομία να μην παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία, πολλές φορές μας διασύρουν και διεθνώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή γιατί πολλοί εντός του βλέπουν με συμπάθεια τέτοιες πρακτικές», καταλήγει.  




Μίνα Καραμήτρου 
Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου