Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

«Περίεργη» διαταγή για την σύλληψη του Τούρκου στρατιωτικού (έγγραφο)



Την απόφαση του επικεφαλής της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ταξιάρχου Κωνσταντίνου Λουζιώτη, με την οποία διατάχθηκε η, σύμφωνα με νομικούς και πολιτικούς κύκλους, παράνομη
σύλληψη και κράτηση του ενός εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών, έπειτα από την προσωρινή διαταγή που «πάγωσε» την χορήγηση ασύλου, δημοσιεύουμε κατ’ αποκλειστικότητα.

Στο κείμενο αναπτύσσεται ένα σκεπτικό, που παρουσιάζει τον αξιωματικό ως απειλή για την εθνική ασφάλεια και την ειρήνη στην Ελλάδα! 

Με αυτό εγείρονται όμως μία σειρά ερωτήματα ως προς τις μεθοδεύσεις των ελληνικών Aρχών και τα όσα πιθανώς ακολουθήσουν, δεδομένης και της πρόσφατης αναφοράς του υπουργού Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή περί ενδεχόμενης δίκης των «οκτώ» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, «με αφορμή το πρόσωπό του (σ.σ. του αξιωματικού), προκαλούνται σοβαροί κίνδυνοι από άλλα πρόσωπα της αλλοδαπής, ομοϊδεάτες και μη, που επιβουλεύονται την ασφάλεια και ειρήνη της χώρας και των πολιτών της χάριν των δικών τους επιδιώξεων».

Με βάση αυτήν την ιδιόμορφη διαπίστωση, «καθίσταται σαφές ότι το επιβαλλόμενο μέτρο της κράτησης, ουδόλως αποσκοπεί στην εξαναγκαστική αναχώρηση του αλλοδαπού, τελεί σε αρμονία με την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου και προστατεύει σε κάθε περίπτωση όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το καλώς εννοούμενο συμφέρον του προσώπου του αλλοδαπού, ανεξάρτητα από την επικίνδυνη συμπεριφορά του».





Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου