Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πάνω από τους μισούς ενήλικες πίνουν για να αντιμετωπίσουν το άγχος της καθημερινότητας



Οι περισσότεροι ενήλικες πίνουν για να ξεχάσουν και για να αποδράσουν από την καταπίεση της καθημερινότητας.

Το 58% όσων καταναλώνουν αλκοόλ ομολογεί ότι δεν αντέχει την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας και ότι ένα ποτό -ή και παραπάνω - την ημέρα, τους βοηθάει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στη μελέτη του φιλανθρωπικού οργανισμού Drinkaware στη Βρετανία, σε 6.000 άτομα ηλικίας από 18 έως 75 χρόνων, αποκαλύφθηκε μια πλειάδα λόγων, που συμβάλλει στην κατανάλωση αλκοόλ.

Το 38% των συμμετεχόντων, άνδρες και γυναίκες, είπε ότι κάποιες φορές πίνει για να ξεχάσει τα προβλήματά του. Το 47% είπε ότι το... τσούζει, για να φτιάξει το κέφι του και ν' ανέβει η διάθεσή του. Το 41% είπε ότι πίνει περιστασιακά, όταν έχει νευρικότητα και αισθάνεται πίεση, με το 54% από αυτούς να το έχει κάνει σε τέτοιο βαθμό, που έθεσε την υγεία του σε κίνδυνο...

Η Elaine Hindal, διευθύνουσα σύμβουλος της Drinkaware, εξήγησε γιατί περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν την ανάγκη να πιουν αυτή τη χρονική περίοδο.

«Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι μια δύσκολη εποχή του χρόνου για τόσους πολλούς ανθρώπους και οικογένειες, όταν οι καθημερινές ανησυχίες για τα οικονομικά και τα χρέη έρχονται απότομα στο επίκεντρο», είπε.

«Αυτό που μας δείχνει αυτή η έρευνα είναι ότι ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός ατόμων καταναλώνει αλκοόλ, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Όμως, ενώ οι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται ότι ένα ποτό μετά από μια δύσκολη μέρα μπορεί να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν, μακροπρόθεσμα αυτή η κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συναισθημάτων κατάθλιψης και στρες και να κάνει το άγχος ακόμη πιο δύσκολα διαχειρίσιμο», κατέληξε η κα Hindal.


Πηγή: healthmag.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου