Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Μυστήριο με τη σύλληψη του Αφγανού - Είχε στο σακίδιό του 78 πυροκροτητές


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση σύλληψης - το βράδυ Σαββάτου- ενός Αφγανού, που είχε στο σακίδιό του 78 πυροκροτητές και γκαζάκια. Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο ηλικίας 30 ετών Αφγανός να μετέφερε τα πυρομαχικά για λογαριασμό ένοπλων ομάδων.

Ειδικότερα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σακίδιο που έφερε ο συλληφθείς, εκτός από τους 78ν κοινού πυροκροτητές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, δύο αναπτήρες, ένα στουπί.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη τυχαία το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Γευμάτισε στο εστιατόριο του Λυκαβηττού και αποπειράθηκε να φύγει δίχως να πληρώσει τον λογαριασμό. Ακινητοποιήθηκε όμως από τους υπαλλήλους του καταστήματος, που τον παρέδωσαν στο πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αρχικά στο τμήμα Εξαρχείων, όπου -στη διάρκεια έρευνας- βρέθηκαν στην τσάντα του δεκάδες πυροκροτητές και γκαζάκια. Για την υπόθεση ενημερώθηκε αρχικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας πήγε στο τμήμα κατέγραψε τα πειστήρια και προσήγαγε τον Αφγανό στη ΓΑΔΑ. Όμως, λόγω του μεγάλου όγκου και τις ιδιαιτερότητας των αντικειμένων που είχε στην κατοχή του αποφασίστηκε η περαιτέρω έρευνα για το συμβάν να ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική.

Ο αλλοδαπός ήταν κάτοχος δελτίο ασύλου, ενώ φέρεται να έχει συλληφθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών». Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στην «Κ» ότι ο ηλικίας περίπου 30 ετών Αφγανός έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε κέντρο μεταναστών καθώς και ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει παρουσία - συμμετοχή του σε «ενέργειες» και «δράσεις», τις οποίες ωστόσο  απέφυγε να προσδιορίσει.

Δεν προέκυψε διασύνδεση του 30χρονου αλλοδαπού με υπόθεση θρησκευτικού φανατισμού (και άρα διεθνούς τρομοκρατίας), ενώ τα δεδομένα περιέπλεξε ανάρτηση αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Athens Indymedia από τη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών για «προσαγωγή συντρόφου» δίχως να αποσαφηνίζεται εάν η σχετική δημοσίευση αφορούσε στη σύλληψη του αλλοδαπού ή όχι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Δ.Α.Ε.Ε.Β. και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου