Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Απέτυχαν και ο λαοπλάνος Τσίπρας λέει τώρα : Το QE πλέον δεν είναι κρίσιμο για την Ελλάδα



Η ανικανότητα τους και η ανεπάρκεια που τους διακρίνει είχε ακόμα μία αποτυχία και πλέον γυρνάνε το παραμύθι, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει πλέον πως η «ένεση ρευστότητας», από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δεν είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας, δήλωσε όπως σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας με νέα κωλοτούμπα διεθνώς αναγνωρισμένη, δήλωσε ότι «θεωρώ ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς όπως πιστεύαμε προηγουμένως». 

«Οι εκτιμήσεις μας πριν από τη β΄ αξιολόγηση ήταν πως το QE ήταν «κλειδί» προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές, αλλά δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι αυτό δεν ήταν προϋπόθεση», τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενταχθεί στο QE καθώς το χρέος της χώρας δεν αξιολογείται από τους οίκους αξιολόγησης με επενδυτική βαθμίδα. Το CNBC επισημάνει ότι, στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, και ως εκ τούτου να υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου