Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εξάρχεια: Έχουν τους μπαχαλάκηδες «στο χέρι»! «Λαβράκι» έβγαλαν οι έρευνες!

Φωτογραφία : Eurokinissi

Απέδωσε... καρπούς η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο υπό κατάληψη στα Εξάρχεια - "Θησαυρός" στις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα στο κτίριο της Καλλιδρομίου - Δεκάδες ονόματα αλλά και... αναλυτικές οδηγίες για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών! - Εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές ουσίες, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια αμιάντου, βαριοπούλες και πολλά ακόμη είχαν οι... ετοιμοπόλεμοι μπαχαλάκηδες! - Η... πλούσια δράση 43χρονου που κατάλαβε τους αστυνομικούς και πρόλαβε να ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, φωνάζοντας “ξυπνάτε αδέρφια μας την πέφτουνε”!

Το “κλειδί” που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην εξάρθρωση ομάδων “μπαχαλάκηδων” που δρουν στα Εξάρχεια, έχουν ίσως στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Κι αυτό έπειτα από την εισβολή που πραγματοποίησαν σε κατειλημμένο κτήριο στην οδό Καλλιδρομίου.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, στο εσωτερικό της κατάληψης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ιδιόχειρες σημειώσεις. Αυτές περιείχαν δεκάδες ονόματα ατόμων και ομάδων. Μιλάμε για ονόματα που πραγματοποιούν συστηματικά επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα έχουν βρεθεί ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα με οδηγίες. Αναλυτικές οδηγίες για καταδρομικές επιθέσεις πάντα σε βάρος αστυνομικών. Αυτά όμως δεν ήταν τα μόνα… λαβράκια.

Κι αυτό διότι οι αστυνομικοί βρήκαν κι άλλα ονόματα και τηλέφωνα. Αυτά ήταν γραμμένα σε ατζέντες που είχαν στην κατοχή τους οι τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για δυο Έλληνες και δυο Γερμανούς. Αυτά τα ονόματα αφορούν σε άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φέρεται να έχουν σχέση με την συγκεκριμένη κατάληψη.

Ολόκληρο οπλοστάσιο στα Εξάρχεια! Ο 43χρονος που πετούσε μολότοφ από τα μπαλκόνια!

Εκτός αυτού στο εσωτερικό της κατάληψης βρέθηκαν έτοιμες εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, αλλά και εκρηκτικές ουσίες! Ακόμη ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια αμιάντου, βαριοπούλες και έντυπο υλικό.

Τέλος, βρέθηκε και ένας ασύρματος συντονισμένος στης συχνότητες τις Αστυνομίας.

Μάλιστα την στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ, ένας 43χρονος καταληψίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σχέση με την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, κατάλαβε τους αστυνομικούς και πρόλαβε να ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, φωνάζοντας “ξυπνάτε αδέρφια μας την πέφτουνε”.

Παράλληλα άρχισε να εκτοξεύει σε βάρος των αστυνομικών πέτρες και άλλα αντικείμενα. Την ίδια ώρα, στην πίσω πλευρά του κτηρίου πετούσε εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, σε μια προσπάθεια να τις ξεφορτωθεί!

Τελικά όλοι όσοι βρίσκονταν στην κατάληψη δεν γλίτωσαν και συνελήφθησαν. Μεταξύ αυτών και ο 43χρονος. Ο άνδρας αυτός, μάλιστα, αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου