Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα στα οποία δεν πήρε καμία απάντηση


Εχθές παρακολουθήσαμε μια προσπάθεια συγκάλυψης ενός σκανδάλου, και μάλιστα με προκλητικό τρόπο από τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα, που χασκογελούσαν κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό πρώτα και μετά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζητούσαν απαντήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε έξι ερωτήματα:

- Γιατί, ενώ η Βουλή με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία, εμπλέξατε στην υπόθεση μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται από τον νόμο του 2011;
- Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελεγκτικές Αρχές, την ίδια ώρα που είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών αρμοδίως ότι δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;
- Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο; Αν δεν υπάρχει, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν τα χρήματα;
- Γιατί εκ των υστέρων, και αφού ενεπλάκη ο κ. Παπαδόπουλος, δεν ενημερώσατε τη Βουλή;
- Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις προξενικές μας Αρχές στο Ριάντ, η Σαουδική Αραβία θέλει 100.000 βλήματα. Πού θα πηγαίναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και τα χρήματα που αντιστοιχούν;
- Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Είχανε αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έγιναν όλα καλώς, τον στηρίζετε; Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε ξανά για τα συμφέροντα που σας πολεμούν, μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα

Ρώτησε και τον κ. Καμμένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές επί των ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε ή δεν τον γνωρίζετε; Στον ΣΚΑΪ είχατε πει ότι "εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο". Πώς εξηγείται τότε ότι με επιστολή του στις 27 Ιουνίου του 2017 προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος "Σε συνέχεια συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Άμυνας..."».

Είπε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, από εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν ότι δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις. Σήμερα διαψεύσατε και αυτές τις προσδοκίες των πολιτών. Το ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της οικονομίας το ξέραμε, σήμερα μάθαμε ότι βουτήξατε και στα θολά νερά των σκανδάλων».

Από τα παραπάνω δεν πήρε καμία απάντηση μόνο υπεκφυγές και προκλητικά γέλια.

Μετά την προκλητική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα που προσπάθησε να συγκαλύψει τα αίσχη Καμμένου, για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσςοτάκης αναγκάστηκε να επαναλάβει τα ερωτήματα για να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός.

Μετά την τοποθέτηση Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε :«Αυτό που στην αρχή αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου από σήμερα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

«Αν κάποιοι ήλθαν εδώ σήμερα με ερωτήματα φεύγουν με την βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απεθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Μου δώσατε την εντύπωση ότι κάνατε αγγαρεία. Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον Καμμένο. Αυτό που όλοι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου τώρα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και τα επανέλαβε:

- Το πρώτο είναι γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το νόμο του 2011 τον ψηφίσαμε γιατί έχουμε τραυματιστεί και έχουμε πληρώσει σαν χώρα και για να τελειώνουμε με τους μεσάζοντες. Εσείς και ο υπουργός σας επιλέξατε να τους επαναφέρετε όχι από την πίσω πόρτα αλλά από την μπροστινή πόρτα. Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έλθει η αποστολή των Σαουδαράβων.

- Γιατί επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα και απαγορεύεται στους βουλευτές. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Αμύνης είχε ζητήσει τη σύλληψη στρατιωτικού γιατί χάλασε μία δουλειά.

- Τρίτο ερώτημα, πού είναι τα λεφτά αν η συμφωνία αυτή ήταν νόμιμη; Δείξτε μου τα χρήματα. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Γιατί αν υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν η συμφωνία χαλάσει τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατομμύρια ευρώ.

- Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλώς ένας μεσάζων, ήταν ένας μεταφορέας; Γιατί δώσατε κ. Καμμένε εντολή με τον κ. Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Ο ρόλος του κ . Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος, είπε ο κ. Μητσοστάκης και πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα δεν τελειώνει εδώ αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Γιατί κ. Καμμένε δεν ζητάτε να έλθει ο κ. Κυριακίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, ή ο κ. Παπαδάκης ή ακόμη και ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε και από τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή της ΕΥΠ, να έλθει να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου