Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Επιμένει ο Τόσκας περί ακτιβισμού του Ρουβίκωνα και λέει «δεν έχει καμία σημασία φοβερή» το ντού στο Πεντάγωνο



Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας είπε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπουργείο Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν κάνοντας μάλιστα λόγο για «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό» και επιμένοντας ότι στον Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστές.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Τόσκας έριξε  την ευθύνη για την ασφάλεια στην πύλη του Πενταγώνου σε κάποιοιους στρατιωτικούς, όμως φάνηκε να δικαιολόγησε την ολιγωρία των φρουρών, λέγοντας ότι οι αντιεξουσιαστές «μπήκαν και βγήκαν άμεσα», δηλαδή κατά τον κ. Τόσκα δεν έγινε και τίποτα.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως… », είπε.

Προσπάθησε προκλητικά ο κ. Τσόκας να υποβαθμίσει τη πρακτική σημασία του περιστατικού λέγοντας, ότι εκτός από συμβολική διάσταση «δεν έχει καμία σημασία φοβερή», δηλαδή τέτοια εισβολή αντιεξουσιαστών στό υπουργείο Άμυνας που είναι στρατόπεδο όπου εδρεύουν κομβικές υπηρεσίες διοίκησης των ένοπλων δυνάμεων δεν είναι σοβαρή κατά τον αναπληρωτή υπουργό.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε και το απίστευτο δίνοντας πολιτική διάσταση, και λέγοντας ότι ο «Ρουβίκωνας» έχει καταστεί «εμβληματικό στοιχείο» για την αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη, «Και εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να γίνει». Δηλαδή με λίγα λόγια είπε ο υπουργός αν τους αφήνουμε στην ησυχία τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου