Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Το αφεντικό μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβαλλόταν σε επέμβαση πλαστικής



Το αφεντικό μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβαλλόταν σε επέμβαση πλαστικής για να αλλάξει πρόσωπο και δακτυλικά αποτυπώματα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές στην Πουέμπλα, Πολιτεία του κεντρικού Μεξικού.

Ένοπλοι εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κλινική όπου χειρουργείτο ο Χεσούς «Ελ Καλίμπα» Μαρτίν και τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους.

Ο Μαρτίν υποβαλλόταν «σε σειρά επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει την όψη του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα» ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί, εξήγησαν οι δικαστικές αρχές της Πολιτείας με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα. 

Υπό έρευνα το ιατρικό προσωπικό

«Το ιατρικό προσωπικό που εμπλεκόταν βρίσκεται υπό έρευνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Μαρτίν καταζητείτο από τις αρχές ως ηγέτης ομάδας κακοποιών που έκλεβε καύσιμα από πετρελαιαγωγούς και τα μεταπωλούσε στη μαύρη αγορά.

Αυτή η επικίνδυνη, αλλά κερδοφόρα επιχείρηση, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η Πουέμπλα χαρακτηρίζεται ως εστία κλοπής καυσίμων στη χώρα, με κόστος για τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex 2,4 δισ. δολαρίων από το 2010, κατά υπολογισμούς της εταιρείας.



ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου