Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αιφνιδιασμός με εκλογές από το Μαξίμου και απόδραση Τσίπρα την Άνοιξη



Η παροχολογία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, παράλληλα με το αφήγημα ότι τελειώνουν τα Μνημόνια και η χώρα βγαίνει από την κρίση, αναζωπυρώνει, όπως είναι φυσικό, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, αλλά και για τον «εκλογικό» ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε καμία άλλη στιγμή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δυνατότητα για τέτοιες παροχές, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 θα πρέπει να φτάσει το 3,5% του ΑΕΠ, ποσοστό που ήδη χαρακτηρίζεται πολύ υψηλό. 

Για να μπορέσει μάλιστα να έχει υπερπλεόνασμα, το οποίο θα μοιράσει στους πολίτες, το 3,5% θα πρέπει να υπερκαλυφθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα, πράγμα που είναι αδύνατον. Γνωρίζοντας όλα αυτά, το στενό επιτελείο της κυβέρνησης επιδιώκει να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την τρίτη αξιολόγηση, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να επιθυμεί να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ένα κομμάτι από το κοινωνικό μέρισμα. 

Ταυτόχρονα, υπάρχουν εξαγγελίες ότι θα επιστρέψει τα ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορές ασθενείας στους συνταξιούχους, ενώ ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας προανήγγειλε «κούρεμα» χρεών και μικρότερες δόσεις σε περισσότερους από 80.000 πολίτες. Αν όλα αυτά δεν μυρίζουν πρόωρες εκλογές, τότε πρέπει να παραδεχθούμε ότι… «λεφτά υπάρχουν»

Περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου