Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τα παπατζιλίκια που πετάνε είναι ασύστολα! Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αποφασίσει η αναβάθμιση των F-16 να είναι «δωρεάν βοήθεια»



Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος είπε να πει και πάλι ότι θέλει λες και έχει ευθύνη των όσων λέει, φλομώνοντας τον Ελληνικό λαό με ψέματα.

Τα είπε όπως αυτός και ο Τσίπρας ξέρουν να τα λένε, χωρίς να ντρέπονται και έτσι υποστήριξε ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες, μπορεί να αποφασίσει πως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 που συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ, να γίνει ως «βοήθεια» προς την χώρα μας, και άρα να είναι ολόκληρη ή μέρος της δωρεάν.

Η Ελλάδα είπε ο Καμμένος, που είναι ο «πελάτης» στην υπόθεση αυτή, θα ζητήσει την αναβάθμιση μόνο ενός μέρους του συνόλου των F-16 και το κόστος δεν θα ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τα 1,1 δισ. ευρώ. Πήγε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας  πως το τελικό κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο. «Αν αναβαθμιστούν όλα τα αεροσκάφη, θα πάει 2,4 δισ. εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμιστούν όλα, αλλά μέρος τους», είπε χαρακτηριστικά.

Και το τερμάτισε λέγοντας «Εκτός και εάν, αφού με πιέζετε να σας το πω, αύριο το πρωί υπάρχει μια συνεδρίαση μέχρι τον Ιούνιο της Επιτροπής του Κογκρέσου και αποφασίσουνε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε δωρεάν βοήθεια για την Ελλάδα και θέλουν να αναβαθμίσουν και τα 123», και πρόσθεσε:«Διεκδικούμε μέρος ή όλο το ποσό αυτό, να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει εάν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια προς την πατρίδα μας, αφήστε να μην πω τίποτα παραπάνω».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου