Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η κυβέρνηση στήνει νέα «παγίδα» στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με χειρότερο φόρο



Διαβάσαμε στο skai.gr το νέο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποτελειώσει τα νοικοκυριά.

Το νέο σχέδιο θα επιβάλλεται σε οικογενειακή βάση επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως στήνει μία νέα «παγίδα» στους ιδιοκτήτες ακινήτων αντικαθιστώντας τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας με έναν νέο ΕΝΦΙΑ. 

Ουσιαστικά ο νέος φόρος στοχεύει σε όσους το προηγούμενο διάστημα μεταβίβασαν είτε την κυριότητα είτε την επικαρπία ακινήτων σε οικείους τους προκειμένου να περιορίσουν τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ. 

Ουσιαστικά με το νέο φόρο η κυβέρνηση επιχειρεί να φορολογήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μίας οικογένειας. Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο νέο ενιαίο φόρο και τα αγροτεμάχια κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους αγρότες. 

Η κα. Παπανάστσιου αναφορικά με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ τόνισε «στόχος μας είναι ο ΕΝΦΙΑ να αντικατασταθεί με έναν φόρο μεγάλης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός». 

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως για να γίνει πράξη ο σχεδιασμός για το νέο φόρο η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει μία σειρά εμποδίων με κυριότερο αυτό της τρόικας η οποία πιστεύει πως ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας πολύ επιτυχημένος φόρος. Το δεύτερο αφορά τον κυβερνητικό προγραμματισμό που έχει ήδη προβλέψει αντίμετρα για τον ΕΝΦΙΑ για το 2019 ενώ θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες με βάση τις εμπορικές. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου