Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πόσο εύκολα ένας κακοποιός κυκλοφορεί ελεύθερος παίζοντας με αστυνομία και δικαιοσύνη ανενόχλητος;



Υπόθεση για σεμινάριο "έπαθες έμαθες;", σε δικαστές και αστυνομικούς συνέβη πριν λίγο καιρό.

Σκληρός κακοποιός με πλούσιο φάκελο για εκβιασμούς, πλαστογραφίες, απάτες, απειλές και απόπειρες ανθρωποκτονίας που σύμφωνα με την αστυνομία δήλωνε και διέδιδε κιόλας, ότι ήταν μέλος συμμορίας νονών της νύχτας που ηγούνταν γνωστός μποξέρ ο οποίος είναι και προπονητής γνωστής ομάδας μποξ κατάφερε να εξαπατήσει αστυνομία και δικαιοσύνη για πλάκα.

Ο κακοποιός που είχε βάση την Καλλιθέα δήλωνε μέλος ομάδας νονών της νύχτας και βιοποριζόταν με εκβιασμούς ακόμα και σε ανήλικα παιδιά για να πληρώνουν οι γονείς τους.

Τώρα και μετά από μεγάλη περιπέτεια και διεθνές ένταλμα σύλληψης εκτίει ποινή κάθειρξης 15 χρόνια χωρίς αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβίαση στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Με πλούσιο φάκελο φορτωμένο με καταδίκες τελεσίδικες και για σοβαρά αδικήματα γνωστός στο τμήμα εκβιαστών, ανθρωποκτονιών και στην ασφάλεια γενικότερα, αντιμετώπιζε μία ακόμα δίκη για κακούργημα σε ΜΟΔ η οποία εκκρεμούσε και έδινε το παρόν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, κάθε πρώτη και δεκαπέντε, επίσης του είχαν επιβληθεί και περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Μία μέρα και μερικούς μήνες πριν από το δικαστήριο στο ΜΟΔ, φτάνει ένα fax άνοιξη του 2012, στην ασφάλεια Καλλιθέας που γράφει ότι ο κακοποιός Ν.Χ. έχει αποβιώσει ξαφνικά στο κέντρο της Αθήνας έξω από ένα οίκο ανοχής και σε ένα στενό στην Λιοσίων που είναι γεμάτο ναρκομανής και ιερόδουλες.

Τίποτα το περίεργο για τους "έμπειρους" αστυνομικούς της ασφάλειας Καλλιθέας, στο χαρτί υπάρχουν υπογραφές δικηγόρου που υποτίθεται έστειλε το fax, του γιατρού που υποτίθεται πιστοποίησε τον θάνατο και υπαστυνόμου της ασφάλειας Καλλιθέας που έκανε γνήσιο υπογραφής των εγγράφων και πιστοποιητικών.

Ο φάκελος του κακοποιού πλούσιος και όμως κανένας δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τον αποστολέα του fax για πιστοποιήσει εάν ο θάνατος είναι πραγματικός η μαϊμού, όπως και να ενημερώσει την εισαγγελία ότι μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο τάδε κακοποιός έχει αποβιώσει.

Κανένας από την ασφάλεια Καλλιθέας δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει την γυναίκα που πιστοποίησε και δήλωσε τον θάνατο στον Δήμο Αθηναίων και πήρε πιστοποιητικό. 

Κανένας από την ασφάλεια της Καλλιθέας δεν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει το fax και τις υπογραφές του δικηγόρου και του γιατρού εάν είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Αντίθετα δέχτηκαν στα τυφλά το fax του υποτιθέμενου δικηγόρου και του υποτιθέμενου γιατρού δεν ερεύνησαν τίποτα και κανένα και ενημέρωσαν την εισαγγελία να πάψει την ποινική δίωξη του κακοποιού λόγω θανάτου.

Για πέντε ολόκληρα χρόνια ο κακοποιός με το όνομα του και το δίπλωμα οδήγησης του ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα και διέμενε σε μόνιμη κατοικία στην Γερμανία ανενόχλητος χωρίς να τον ερευνήσει κανένας ούτε η εισαγγελία εφετών ούτε η ασφάλεια Καλλιθέας.

Μαζί του είχε διαφύγει και η γυναικά που δήλωσε τον θάνατο του και δεν ερεύνησε ποτέ η ασφάλεια Καλλιθέας για να πιστοποιήσει την αλήθεια στο θάνατο του.

Είχε ανοικτό facebook με το όνομα του, ανέβαζε φωτογραφίες με τα ταξίδια του στην Ελλάδα και σε πρωτεύουσες της Ευρώπης, ζούσε στην Γερμανία, μιλούσε με φίλους στο facebook σαν να είναι ένας απλός αθώος πολίτης και όχι ο κακοποιός που είναι, και η αστυνομία δεν είχε πάρει χαμπάρι μέχρι να καταγγείλουν τα θύματα του ότι ο δηλωμένος νεκρός έχει facebook και αλωνίζει ανενόχλητος.

Εάν δεν έκανε το λάθος το 2014, ο ίδιος ο κακοποιός πηγαίνοντας με θράσος να βγάλει διαβατήριο σε ελληνικό προξενείο στην Φραγκφούρτη, δεν θα είχε ασχοληθεί ποτέ κανένας αφού το ελληνικό κράτος και ειδικά η αστυνομία και η εισαγγελία τον θεωρούσε νεκρό χωρίς να έχει γίνει έρευνα.

Το 2014 αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι είχε εξαπατήσει την αστυνομία και την δικαιοσύνη η οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί και να είχε διατάξει έρευνα για τον δήθεν θάνατο του κακοποιού. Μετά από τρία χρόνια με την βοήθεια τον θυμάτων του και με διεθνές ένταλμα σύλληψης,  συνελήφθη τον Μάιο του 2017 και οδηγήθηκε στον φυσικό του χώρο στις φυλακές για να τιμωρηθεί και να εκτίσει την πολυετή ποινή του.

Τα ερωτηματικά πολλά και αναπάντητα μέχρι στιγμής για την αντίδραση της ασφάλειας Καλλιθέας και το όνομα του αστυνομικού που φέρεται να έχει υπογράψει τις βεβαιώσεις, αν και με έγγραφο της ασφάλειας προκύπτει ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτό το όνομα στην δύναμη του τμήματος.

Η υπόθεση αυτή του θανάτου είναι σε εκκρεμότητα αφού ο κακοποιός έχει συλληφθεί μερικούς μόλις μήνες πριν, δεν έχει γίνει ακόμα δίκη για την καλοστημένη μαφιόζικη απάτη του κακοποιού που αφορά τον θάνατο, δεν έχει διαταχθεί ακόμα από την εισαγγελία εσωτερική ΕΔΕ στην αστυνομία για το πώς ενήργησε μετά το fax το τμήμα ασφάλειας Καλλιθέας, και θα παρακολουθήσουμε την δίκη να ενημερωθούμε για το πόσο εύκολα μπορεί ένας κακοποιός να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει την αστυνομία και την δικαιοσύνη.

Το τραγικό είναι ότι εάν δεν είχε το θράσος ο κακοποιός να πάει σε ελληνικό προξενείο στην Φραγκφούρτη να βγάλει διαβατήριο για να φύγει και από την Ευρώπη και την Γερμανία που κρυβόταν δεν θα είχε πάρει χαμπάρι κανένας την κοροϊδία. 


Γιάννης Αθανασίου


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου