Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Χωρίς ντροπή και συγνώμη στην κοινωνία ο Παρασκευόπουλος λέει : Σε πτώση η βαριά εγκληματικότητα την τελευταία δεκαετία



Αμετανόητος και ανάλγητος για τον εγκληματικό νόμο που έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην κοινωνία, εμφανίστηκε ακόμα μία φορά ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Χωρίς να τον ρωτήσουν και χωρίς να αναφερθεί ούτε ο ίδιος στον εγκληματικό νόμο που φέρει την υπογραφή και ευνοεί μόνο σκληρούς κακοποιούς επικίνδυνους για την κοινωνία, είπε αυτά που ήθελε.

Είπε με θράσος σήμερα στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ : "Τα τελευταία δέκα χρόνια η βαριά εγκληματικότητα βρίσκεται σε πτώση, αλλά η αντιπολίτευση διαρκώς φωνάζει ότι αυξάνεται και το θεωρεί πρώτο θέμα" προσπαθώντας να λειάνει τις εγκληματικές ευθύνες του για τον νόμο των αποφυλακίσεων σκληρών κακοποιών που φέρει την υπογραφή του.

Σημείωσε το έγκλημα είναι μια σταθερά η οποία έχει αυξομοιώσεις αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και αναφερόμενος στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είπε πως η εξιχνίασή της αποτελεί δουλειά της αστυνομίας, σημειώνοντας ωστόσο, ότι όταν σκοτώνεις έναν άγνωστο προσβάλλεις την ανθρώπινη αξιοπρέπεια: Βλέπεις τον άνθρωπο σαν εργαλείο για να πετύχεις τον στόχο σου που συνήθως είναι το χρήμα είπε.

Το έριξε το καπιταλισμό και την οικογενειοκρατία λέγοντας ότι αυτά έχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος σήμερα. Υπογράμμισε ότι και η ΧΑ το κοινό αίμα επικαλείται αλλά και η ιταλική μαφία είναι στηριγμένη στην οικογένεια.Το έγκλημα, ευθύνεται και η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Όπως είπε, οι λιγότερες υποδομές για την ένταξη όσων αποφυλακίζονται και των προσφύγων, δημιουργεί συνθήκες για εύκολη στρατολόγηση.

Επισήμανε ότι τα ναρκωτικά και όπου υπάρχει χρήμα, είναι το "μεγάλο πιστόλι", ενώ πρόσθεσε ότι ο φόβος οδηγεί τους ανθρώπους να σκύψουν το κεφάλι και η απάντηση σε αυτό είναι η ανάλυση και αντίσταση.

Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο εγκληματικό νόμο που φέρει την υπογραφή του και αυτό είναι χαρακτηριστικό το πόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα σκέπτεται σε βάρος της κοινωνίας, κάτι που συνεχίζει και ο τωρινός υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου