Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κυβέρνηση μπαταχτσήδων ο Σύριζα δεν πληρώνει του ιδιώτες, απειλώντας τους παράλληλα να πληρώσουν τα δικά τους στο κράτος


Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, αφήνοντας τους απλήρωτους και παράλληλα πιέζοντας τους να πληρώνουν οι ίδιοι τις υποχρεώσεις τους στο κράτος.

 Αυτή η εξέλιξη που μπορεί να γίνει εμπόδιο στο θέμα της εκταμίευσης  της  υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, αφού περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα, δηλαδή το κράτος να είναι συνεπής στις πληρωμές του.

Σύμφωνα με αυτά που δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνολικά τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου αθξήθηκαν στα 5,435 δισ. ευρώ, από 5,092 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. 

Οι οφειλές εκτός φόρων αυξήθηκαν από τα 3,840 δισ. ευρώ στα 3,914 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν από τα 1,252 δισ. ευρώ στα 1,521 δισ. ευρώ.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου άρα της κυβέρνησης μπαταχτσήδων προς τον ιδιωτικό τομέα, έφτασαν στο ποσό των 3,914 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 1,521 δισ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι 1,252 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, οι εκκρεμείς επιστροφές άμεσων φόρων διαμορφώθηκαν σε 963 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι 936 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές έμμεσων φόρων αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 394 εκατ. ευρώ έναντι 156 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης διαμορφώθηκαν σε 2,303 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, από 2,20 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου.

Τα παραπάνω στοιχεία πιστοποιούν τη μεγάλη αύξηση των κρατικών ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες γιατί απλά έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση μπαταχτσήδων που δεν πληρώνει αλλά εκβιάζει και απειλεί να τις πληρώσεις όσα εσύ χρωστάς προς αυτή!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου