Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η δικτατορία Μαδούρο εδραιώθηκε και ξεκίνησε η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας



Με απειλές ξεκίνησε την πρώτη της συνεδριάση η πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης εδραιωμένης πλέον δικτατορίας της Βενεζουέλας. 

Η πρόεδρός της Ντέλσι Ροντρίγκες χαρακτήρισε την Αμερική «άγρια και βάρβαρη αυτοκρατορία» - «Η Βενεζουέλα δεν αποθαρρύνεται και δεν παραδίδεται ποτέ» ήταν το απειλητικό μήνυμα της.

Η Ροντρίγκες είπε :«Υπόσχομαι να υπερασπιστώ την πατρίδα από κάθε επίθεση ή απειλή», ήταν ο όρκος που έδωσε η 48χρονη νομικός, κρατώντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας και ένα αντίτυπο του συντάγματος το οποίο έχει γίνει κουρελόχαρτο απο το αριστερό καθεστώς Μαδούρο. 

Η Ροντρίγκες ξεκαθάρισε ότι θα ζεί η χώρα στην απομόνωση του δικτατορικού καθεστώτος Μαδούρο και απέρριψε κάθε εξωτερική παρέμβαση», στην πολιτική κρίση στη χώρα της λέγοντας: «Για τη διεθνή κοινότητα (...) το μήνυμα είναι σαφές, ξεκάθαρο: εμείς, οι Βενεζουελάνοι, θα επιλύσουμε τη διαμάχη μας, την κρίση μας, χωρίς κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση, χωρίς κανενός είδους αυτοκρατορική εντολή».

Για να υποστηρίξουν την εδραιωμένη πλέον δικτατορία Μαδούρο έξω απο το κρίριο που συνεδρίαζε η Συντακτική Συνέλευση είχαν μαζευτεί υποστηρικτές του καθεστώτος και του δικτάτορα προέδρου Μαδούρο.

Τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης διαθέτουν απεριόριστες εξουσίες για μη καθορισμένο χρονικό διάστημα και είναι  όλοι τους μέλη του καθεστώτος όπου ο ρόλος τους είναι να εδραώσουν ολοκληρωτικά αλλάζοντας το Σύνταγμα την δικτατορία στην Βενεζουέλα.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου