Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Τελικά, πόσο κοστίζει το «αμισθί» του Στ. Παππά;



Ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα της κυβέρνησης, προκειμένου να πείσει για τις… αγνές προθέσεις της ως προς τον ΟΑΣΘ, ήταν ότι ο διορισθείς πρόεδρος Στέλιος Παππάς θα εργάζεται αμισθί. Είπαν, μάλιστα, ότι αυτό το ζήτησε ο ίδιος όταν έμαθε πως οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι δύο μήνες. Δηλαδή, ο κυρ Στέλιος παραιτήθηκε του μισθού του (ας πούμε 4.000 ευρώ το μήνα) προκειμένου να εξοικονομηθούν τα περίπου 6 εκατ. ευρώ τα οποία έλειπαν για την εξόφληση των εργαζομένων. Εν ολίγοις, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του για 125 χρόνια ώστε να εξοικονομηθεί το απαιτούμενο ποσόν. Οποίος λαϊκισμός!

Όμως, εκείνο που μας αποκρύπτει η κυβέρνηση είναι το πόσο κοστίζει αυτό το «αμισθί» στο ελληνικό δημόσιο. Το λέω αυτό γιατί ο κυρ Στέλιος κάπου θα πρέπει να τρώει, κάπου να κοιμάται και κάπως να πηγαινοέρχεται ο άνθρωπος στην Αθήνα όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Επ’ αυτών σας έχω μερικά νέα. Τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ έμενε σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο από την προηγούμενη εβδομάδα έχει νοικιάσει επιπλωμένο διαμέρισμα σε καινούργια οικοδομή, στην περιοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου ώστε να βρίσκεται κοντά στα γραφεία του Οργανισμού.

Μου λένε ότι το ενοίκιο ανέρχεται περίπου στα 400 ευρώ, όπερ σημαίνει πως μαζί με φως, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση θα φτάνει κοντά στα 700 το μήνα. Επιπλέον, ο κυρ Στέλιος θα πρέπει να ξοδεύει περί τα 600 ευρώ σε αεροπορικά εισιτήρια για να ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα τα σαββατοκύριακα. Βάλτε σε αυτά και άλλα περίπου 500 ευρώ που θα χρειάζεται ο άνθρωπος για τα έξοδα της διατροφής του. Προσθέτοντας και κάποια άλλα ψιλοέξοδα, το συνολικό ποσόν ανέρχεται τουλάχιστον στα 2.000 ευρώ μηνιαίως. Συνεπώς, άλλο «αμισθί», άλλο αζημίως.

4.500 το μήνα ο διευθύνων του ΟΑΣΘ

Πάντως, τα δύο χιλιαρικάκια τα οποία θα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για τον άμισθο πρόεδρο του ΟΑΣΘ δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά τα οποία πληρώνει για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε ως γνωστόν, ο πολιτικός μηχανικός, Σάββας Παναγιωτίδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος στο Τεχνικό Επιμελητήριο – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως εγκύρως πληροφορούμαι ο μισθός του νέου διευθύνοντος συμβούλου ανέρχεται στα 4.500 ευρώ. Όσα, δηλαδή, πάνω κάτω έπαιρνε και ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Όλα αυτά αποφασίστηκαν στη γενική συνέλευση των νέων μετόχων, δηλαδή μεταξύ των υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Κανονικά, χάριν της διαφάνειας, οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ελπίζω αυτό να οφείλεται σε παράλειψη και όχι σε κάποια πρόθεση να αποκρυφτούν στοιχεία και αποφάσεις που μπορεί να χαλάσουν το αφήγημα περί ανιδιοτέλειας και εθελοντισμού στην προσπάθεια εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ και επανόδου του στο δρόμο της αρετής.



Από τη «Μακεδονία της Κυριακής»

Πηγή : thessalonikipress.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου