Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Και το αστεροσκοπείο βγάζει ψεύτη τον Τσίπρα : Κάηκαν 27.000 στρέμματα και όχι 15.000!




Κάηκαν περίπου 27.000 στρέμματα, έκταση πολύ μεγαλύτερη από όση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και το θέμα εκτός της συνήθειας του Αλέξη Τσίπρα να ψεύδεται είναι ήξερε και είπε ψέματα συνειδητά; Η οι στελεχάρες του Μαξίμου του λένε ότι θέλουν;

Όπως και να έχει είπαν ψέματα και η έκταση όπως φαίνεται που κατέκαψε η πυρκαγιά στην περιοχή Καλάμου - Καπανδριτίου ήταν σχεδόν διπλάσια απο τα 15.000 στρέμματα που είπε ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των ερευνητών του Αστεροσκοπείου βασίστηκε στο σύστημα FireHub, που λαμβάνει και επεξεργάζεται δορυφορικές παρατηρήσεις. Oπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου, η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε δορυφορικά δεδομένα, με χωρική ανάλυση 375 μέτρα.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Διαστημικού Κέντρου BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου την υπολόγισε σε 26.900 στρέμματα (2.690 εκτάρια), τις επόμενες ημέρες θα περάσει πάνω από την περιοχή ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 με χωρική ανάλυση 10 μέτρων, οπότε θα υπάρξει μια πολύ πιο ασφαλής εκτίμηση των καμένων εκτάσεων. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου