Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρήψεις και στα δυο πύρινα μέτωπα της Κεφαλονιάς




Όλη νύχτα έκαιγαν και συνεχίζουν να καίνε ακόμα πολλές εστίες : Καραβάδος, Δοριζάτα, Σιναπιάς, Αγιος Ανδρέας , Περατάτα.. Εζησαν μια νύχτα φρίκης βλέποντας τις φλόγες να κατατρώνε εκτάσεις και να αγγίζουν σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους τα Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στον οικισμό. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους επέστρεψαν στα σπίτια τους.


Τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές, που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια νησιά.

Ευτυχώς χάρη στις  υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστών, Εθελοντών, Αστυνομίας και πολιτών, αποφύγαμε τα χειρότερα. Μια τεράστια όμως έκταση από Περατάτα έως Σιμωτάτα και απο κάτω Βλαχάτα ώς Λουρδά, έχει γίνει κρανίου τόπος.

Και συνεχίζουμε 25 χιλιόμετρα καταστροφής στους Πρόννους, Περιοχή Σκάλας:  Αλειματάς (Παλιά Σκάλα), Ρατζακλί.. νύχτα κόλασης και για τους ντόπιους και για τους χιλιάδες τουρίστες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίς το πρωί με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου