Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση έκανε την ΕΛ.ΑΣ. ταξιτζή του Ρουβίκωνα»




«Η μόνη εντολή που πήρε η αστυνομία τελευταία, ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα. Εμείς θα την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της», είπε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρίχνοντας μομφή στα κυβερνητικά στελέχη που ενήργησαν να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το λόγο που αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα.

«Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι. Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για εξοργιστική ανοχή από πλευράς της κυβέρνησης σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες: «Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις καταγγελίες-μαρτυρίες  αστυνομικών που ενεπλάκησαν άμεσα στο περιστατικό στο Περιστύλιο της Βουλής ότι δόθηκε άνωθεν εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες την ώρα μάλιστα που οδηγούνταν με περιπολικά στη ΓΑΔΑ , αλλά και να μεταφερθούν από τους αστυνομικούς πίσω στη Βουλή στο σημείο όπου είχαν προσαχθεί.

Οι αστυνομικοί ενήργησαν κατόπιν εντολής το πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, δίνοντας τους εντολή να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα  αφού γίνει απλά μία καταγραφή των στοιχείων τους και να τους επιστρέψουν με περιπολικό πίσω στη Βουλή.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου