Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Νέα Δημοκρατία για Θάνου : Άξια τα οδοιπορικά της…


Σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην Βασιλική Θάνου πρώην δικαστικό και νύν στέλεχος του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα.

«Αξια τα οδοιπορικά της...». Με αυτή την αιχμή έβγαλε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία σε όσα υποστήριξε η Βασιλική Θάνου, αναζωπυρώνοντας την κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει προκαλέσει ο διορισμός της στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες προς την κυβέρνηση ότι υλοποιεί «παρακρατικού» τύπου σχέδια, αλλά και με βολές στο πρόσωπο της κ. Θάνου.

«Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς», προσπάθησε να δικαιολογηθεί η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο ραδιόφωνο του Alpha και μάλιστα επιτέθηκε στην Ν.Δ. λέγοντας «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία», σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες τοποθετήσεις. «Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται», είπε η κ. Βασιλική Θάνου, η οποία κάλυψε πλήρως και τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι «απρεπείς».

Από την αντίδραση της κ. Θάνου φαίνεται καθαρά ο ρόλος της σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε αμέσως αναφέροντας : 

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.

Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει.

Άξια τα οδοιπορικά της…». 

Η Νέα Δημοκρατία θυμίζει το ιστορικό της κ. Θάνου αναφέροντας ότι  δέχθηκε να διοριστεί πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας στις 3.00 τα ξημερώματα, «γεγονός πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες»

Υπενθυμίζουν το γεγονός ότι η κ. Θάνου έστελνε επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, πρότεινε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστών παρά την απαγόρευση που προβλέπεται από το Σύνταγμα, διαπραγματεύθηκε πέραν των αρμοδιοτήτων της με τον σημερινό εργοδότη της κ. Αλέξη Τσίπρα την αύξηση των μισθών των δικαστικών και χρησιμοποιούσε την ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου ως μέσο για την ανάρτηση ανακοινώσεων που αφορούσαν προσωπικές της υποθέσεις. «Ευτυχώς για την Ελλάδα η κ. Θάνου είναι μια μεμονωμένη περίπτωση δικαστικού που δεν χαρακτηρίζει το σύνολο του δικαστικού σώματος που αντιστέκεται στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης», αναφέρουν στην Νέα Δημοκρατία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου