Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ήθελε να σκοτώσει μόνο γυναίκες- Αυτός είναι ο άντρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουρίστες στην Αίγυπτο




Ο άντρας που χθες επιτέθηκε σε τουρίστες και σκότωσε δύο γυναίκες στην Αίγυπτο φαίνεται πως στόχευε αποκλειστικά γυναίκες, όπως μεταδίδουν σήμερα ξένα Μέσα. Η επίθεση συνέβη την Παρασκευή σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας στη Χουργκάντα, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος κολύμπησε από μια κοντινή παραλία πριν εξαπολύσει την επίθεσή του κατά την διάρκεια της οποία φώναξε «Μείνετε μακριά, δεν θέλω Αιγύπτιους». 

Εκτός από τις δύο Γερμανίδες που σκότωσε κατάφερε να τραυματίσει τέσσερις ακόμη γυναίκες.   Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον δράστη να έχει ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του ξενοδοχείου μετά την επίθεση και να είναι δεμένος σε ένα καρότσι μεταφοράς αποσκευών.


 Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Μοχάμεντ Ελ Χαμζάουι, τον υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας στην περιοχή, μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο τουρίστες από την Τσεχία. Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο.    Εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου το τελευταίο διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2016 δύο άνδρες οπλισμένοι με πιστόλι, μαχαίρι και μια ζώνη με εκρηκτικά τραυμάτισαν τρεις ξένους τουρίστες στην παραλία ενός ξενοδοχείου στη Χουργκάντα. 



Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου